Projecten

Vita Den Uyt

Het concept dat wij ontwikkelden voor Mol is er één met de nadruk op duurzaamheid en integratie in de bestaande omgeving en infrastructuur.

Het heldere programma van eisen en de prachtige groene locatie aan de rand van het centrum van Mol prikkelden ons om het sportpark te complementeren met een sportcomplex dat als een 'poortgebouw' dienst doet tussen de binnen- en buitensport. In onze ogen biedt de opgave voor het realiseren en exploiteren van het nieuwe zwembad een mogelijkheid om het zo zorgvuldige sportpark aan de westzijde af te maken en daarmee tot één geheel te smeden. 

Behoud van het groene karakter van de site

Om het groene karakter van de site zo goed als mogelijk te bewaren wordt door het integreren van het bestaande buitenbad met het nieuwe binnenbad een zo compact mogelijk gebouw gerealiseerd. Een gebouw dat als een natuurlijke barrière tussen het zwembad en de overige sportfaciliteiten gaat werken. 

Gebruik van natuurlijke materialen voor een sportieve atmosfeer

Wij maken voor het interieur gebruik van een combinatie tussen neutrale, natuurlijke materialen en frisse wittinten en kleuraccenten. Hierdoor ontwtaat een frisse, sportieve atmosfeer. Door het toepassen van een geperforeerde houten dakplaat en een, eveneens geperforeerde, white-washed en antraciet gebeitste houten wandbeplating krijgt het complex niet alleen een warme omhullin, maar ook een uitstekende ruimteakoestiek. 
De volledige buitengevelbekleding wordt uitgevoerd in glas en schoonbeton, die het karakter van het souterrain versterkt. Voor de veranda worden witte vezelcementplaten gebruikt. De houten plafonds en lamellen in de veranda komen voort uit het interieur van het gebouw. De veranda, weliswaar een buitenruimte, vormt zo ook een onderdeel van het interieur van het gebouw. 

Neem binnenkort een kijkje op de website: https://vita-denuyt.be

Vita Den Uyt Mol
Vita Den Uyt Mol 1