Projecten

Vita Den Bessem

Voor deze opdracht stond Vita Groep in voor het ontwerp en de bouw van het nieuwe, duurzame zwembad. Na oplevering werd het gebouw overgedragen aan de gemeente die nu instaat voor de exploitatie. 

Vita Groep koos in Mortsel voor een concept waarbij het park (buitenglacis van Fort IV) wordt gecomplementeerd met een zwemcomplex dat als paviljoen één van de parels aan de ketting is van het nieuwe park. Het zwembad werd opnieuw gepositioneerd met inbegrip van de gemeentelijke herinrichting van het park. De entree van het gebouw met aangrenzende koffiecorner en terras oriënteren zich op het nieuw aan te leggen parkgebied en de zwembaden richten zich op de gracht. Het gevoel ontstaat dat het landschap onder het gebouw doorloopt waardoor deze dus meer prioriteit krijgt dan het complex zelf. 

Minimalistische sfeer

Voor het interieur werd gekozen voor een minimalistische sfeer met warme en pure materialen die zorgen voor een ingetogen en vriendelijke uitstraling. Accenten werden gelegd met rustige blauwe en groene tinten in een overzichtelijke en rationeel complex. Door extra aandacht te geven aan noodzakelijke onderdelen d.m.v. een zeer zorgvuldige detaillering bewerkstelligden we een zeer hoogwaardige uitstraling.