Projecten

Vita Aalst

In Aalst bouwt Vita Groep aan een nieuw Stedelijk Zwembad binnen een DBM-opdracht (onderhoud gedurende 30 jaar). In deze combinatie van nieuwbouw en renovatie zal vanaf oktober 2021 een 50m sportbad en ook een 25m-bad de deuren openen. Een jaar later zal ook fase 2 worden afgerond, waarbij ook het recreatieve gedeelte en het instructiebad in gebruik zullen worden genomen. 

De potentievolle locatie, centraal gelegen in het Zwembadpark, biedt de mogelijkheid om een zeer aantrekkelijk gebouw te maken met een uitstraling die past bij zijn bijzondere en sportieve functie.

De sporters en bezoekers staan centraal in het ontwerp voor het gebouw en omgeving. Wij hopen dat iedere gebruiker het nieuwe zwembad als een “tweede thuis” zal ervaren, zodat zowel sport als ontmoeting zal worden gestimuleerd. Onze ambitie is om gebouwen te realiseren die zeker 40 jaar functioneren. Vanuit deze gedachte hebben wij vanaf de eerste ontwerpschetsen rekening gehouden met het realiseren van een duurzaam, functioneel en goed exploiteerbaar gebouw. Door een slimme schakeling van functies ontstaat er een compact gebouw met minimale energieverliezen.
Alle functies zijn gelegen rondom een centrale horeca en er is goed zicht tussen de onderlinge functies via doorlopende zichtlijnen.